Kako narediti samomor?

Veliko ljudi na spletu išče načine, kako narediti samomor. Če to berete iz radovednosti ali zato, ker res razmišljate o samomoru, vas prosim, da preberete do konca.

Verjamem, da se vam trenutno lahko zdi vse mračno in brezupno. Vsi ljudje v življenju doživljamo številne vzpone in padce. Včasih manjše, včasih večje. Včasih sije sonce, včasih pada dež.

kako narediti samomor

Poslušajte brezplačno zgoščenko - v spodnjem videu - najmanj naslednjih 21 dni in opazujte pozitivne spremembe.

Življenje nas vedno znova preizkuša in dejstvo je, da vedno dobimo preizkušnje, ki smo jih zmožni premagati, izzive, ki smo jih zmožni rešiti. Če se trenutno soočate z velikim ali največjim izzivom doslej, to pomeni, da ste ga dobili zato, da sebi in drugim pokažete, da ste ga sposobni rešiti.

Ne morem čutiti ali razumeti bolečine, ki jo trenutno doživljate. Sem pa iskreno zaskrbljen za vas, ker mi je mar in vam želim ponuditi oporo, kolikor lahko.

Na glas izkričite vso bolečino in povejte, da imate v sebi moč, da spremenite svoje življenje na bolje.

Prosim vas, da zaupate v svojo moč in potencial, ki je v vas, da se ta bolečina zmanjša ali celo izgine. Četudi se vam morda zdi, da nimate moči, zaupajte. Odločite se za življenje.

Zakaj se odločite za življenje?

Dobra novica je, da po dežju vedno posije sonce. Vedno, čisto vedno pride sonce. Vedno, brez izjeme. In tudi ko pada dež, je sonce tukaj, le da ga tisti trenutek ne vidimo.

Na ta svet ste prišli s poslanstvom. Vaše poslanstvo je, da ste srečni. Imate samo to življenje. Ljudje potrebujejo vaš nasmejani obraz. Svet vas potrebuje.

Če se sprašujete, kako narediti samomor vedite, da samomor ni, ne more in ne sme biti rešitev, saj so vsi izzivi, problemi, ki ste jim priča, začasni in rešljivi. Morda boste že jutri dobili odgovor na situacijo, ki se dogaja v vas, in se boste počutili bolje. Morda se že ob tem branju počutite bolje.

Poiščite drobne, majhne stvari v sebi in okrog sebe, zaradi katerih ste lahko že ta trenutek hvaležni. Osredotočite se na tukaj in zdaj. Opazujete naravo, nebo, poslušajte ptičje petje, bodite pozorni na to, kako lep je svet okrog vas. Naredite en globok vdih in doooolg, počasen izdih.

Izogibajte se alkoholu, mamilom ali drugim substancam, ki vam zameglijo jasne misli, ki vam pravijo, da se odločite za življenje.

Imejte se radi. Takšni kot ste, ste čudoviti. Ni se vam treba čisto nič spremeniti za to, da ste ljubljeni in da si zaslužite vso ljubezen tega sveta. Vse bo v redu, zaupajte.

Ste kdaj pomislili, da vprašate koga za pomoč, da greste po moč? To, da vprašate za pomoč, je znamenje poguma in moči, ki sta že sedaj v vas. Trdno verjamem, da sta v vas. Sprejmite vso pomoč in podporo, ki ju lahko dobite, tudi če tega doslej niste bili vajeni. Sprejmite pomoč brez oklevanja, brez pomislekov, brez sramu, saj ste ju vredni in si ju zaslužite, točno taki, kot ste.

Za pomoč lahko vprašate ljudi, ki jim zaupate. Svetujem vam, da se najprej obrnete na svojega osebnega zdravnika, lahko pa tudi pokličete:

  • 112 – Center za obveščanje (za takojšnjo nujno pomoč, 24 h/dan)
  • 116 111 – TOM – telefon za otroke in mladostnike (vsak dan med 12. in 20. uro)
  • 116 123 – Zaupna telefona Samarijan in Sopotnik (24 h/dan)
  • 01 520 99 00 – Klic v duševni stiski (vsak dan med 19. in 7. uro zjutraj)
  • 031 233 211 – Ženska svetovalnica – krizni center (24 h/dan)
  • 080 11 55 – SOS telefon za žrtve nasilja (24 h/dan)

Ko ste se pogovorili s svojim osebnim zdravnikom, ko ste poiskali dodatno psihosocialno pomoč, sem za vas pripravil tudi poseben zvočni posnetek, ki ga poslušajte naslednjih 21 dni vsak dan pred spanjem. Posnetek je namenjen temu, da prežene negativne misli iz vašega življenja, da se odločite za življenje.

Zgoščenko lahko poslušate tukaj:

Zapišite si na list papirja načrt, kako boste uspešno spremenili svoje življenje na bolje. Zapišite si 10 pozitivnih ciljev – lahko povsem majhnih, ki jih boste uresničili v roku 30 dni. In potem vajo ponovite.

Vaše življenje je dragoceno, predragoceno. Ste edinstveni in pomembni za ta naš svet in ta naš planet. Prosim vas, da se odločite za življenje in vztrajajte z nasmeškom.

Ko se bo življenje spremenilo na bolje – in verjemite, da se bo, ker po dežju vedno pride sonce –, takrat bo šlo samo še na bolje.

Problemi in izzivi bodo sicer prihajali, vendar se vas ne bodo dotaknili, ker imate od zdaj naprej sonce v sebi. Zapomnite si, da po dežju pride sonce.

Imam vas rad. Spoštujem vas. Iz globine svoje duše v vašo dušo pošiljam sporočilo življenja in miru. Zmorete, v vas je čudovita moč.

Moja malenkost in na tisoče src naše Mastermind družine smo tukaj za vas in vas vsi podpiramo na poti k življenju in svetli prihodnosti, ki jo imate pred sabo.

Hvala, ker ste se odločili za življenje. Hvala, ker ste.

Nikoli, nikoli niste sami, tukaj smo za vas, vedno,

Aleksander z Mastermind družino

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.
X