Hipnoza in samohipnoza – najmogočnejše orodje za programiranje vašega uma

TEČAJI (SAMO)HIPNOZE

(Samo)hipnozo bomo uporabljali z namenom, da sebi ali drugim pomagamo uresničiti cilje. Obiščite vrhunske praktične delavnice za (samo)hipnozo:

  • Praktik hipnoze
  • Mojster praktik hipnoze

Hipnoza je najmogočnejše orodje za programiranje uma z namenom, zato je pametno, da se odločite za učenje hipnoze. Hipnoza je v bistvu način komunikacije, ki ga že danes uporabljate v vašem življenju. Vsak slišan stavek je hipnoza. Vsak prebran stavek je hipnoza. Vsak izrečen stavek, vsak stavek, ki ga imate v mislih, je hipnoza oziroma samohipnoza. Torej, vsaka hipnoza je samohipnoza. Če imate čez dan negativne misli, ste sebe (samo)hipnotizirali za slabe rezultate, svoj um pa programirali za nekaj slabega. Če so vaše misli pozitivne, če poslušate dobre in spodbudne novice in se družite z uspešnimi ljudmi, sebe (samo)hipnotizirate za dobre rezultate. Z vseh strani ste deležni sugestij, ki programirajo vaš um. Nekatere vam koristijo, veliko njih pa ne. Morda se niti ne zavedate, kako sugestije vplivajo na vas in vaše misli ter kako vaše misli vplivajo na vaše življenje. In potem se čudite, da v vašem življenju še ni vse tako kot bi si želeli? Morda se sprašujete, zakaj ne dosegate rezultatov, ki si jih želite? Kje je težava? Dobra novica je, da ko spoznate hipnozo in se odločite za učenje hipnoze, boste bolj pozorni na to, kaj poslušate in kaj berete tudi ko niste pozorni. Ne glede na to ali je vaša želja, da končno naredite izjemen preboj v vašem osebnem ali poslovnem življenju, ali da preprosto pomagate sebi in drugim spremeniti življenje na bolje, je programiranje uma z namenom osnova za vaš uspeh.

Hipnoza in samohipnoza sta pomemben dela NLP. Soustanovitelja NLP, dr. Richard Bandler in John Grinder sta preučila znanje in spretnosti od dr. Miltona H. Ericksona ter najboljših psihoterapevtov, kakršna je bila Virginia Satir, in spoznala, da so pri delu s klienti vsi intuitivno uporabljali nevrološko sposobnost človeka, da se uči in raste. Hipnoza, nad katero so sprva zamahovali z roko, je nazadnje le zasijala v vsem svojem sijaju kot vedenjska tehnologija, ki se danes uspešno uporablja domala na vseh področjih v življenju (družina, medicina, prodaja, šport, …). Hipnoza in samohipnoza postajata vse bolj sprejeti orodje za učenje in terapijo, so pa potrebna določena znanja in spretnosti, ki jih boste pridobili, če se boste odločili za učenje hipnoze.

Dr. Aleksander Šinigoj, edini NLP Master Trener v Sloveniji, ki mu je dr. Richard Bandler, so-ustanovitelj NLP in genij za hipnozo z odprtimi očmi, podelil ta častni naziv, uči hipnozo že vrsto let in se tudi nenehno dodatno izobražuje. Je avtor knjige Skrivnostna moč nezavednega uma – Hipnoza I, s katero odpira vrata v svet nezavednega uma in nam na preprost in razumljiv način približa hipnozo. Njegove delavnice za učenje hipnoze pa so praktično naravnane in udeležencem omogočajo takojšnje prakticiranje in doseganje rezultatov s hipnozo. Aleksander je predaval že v več kot 20 državah po svetu. Na tisoče in tisoče ljudi samo v Sloveniji posluša njegove hipnotične zgoščenke. Je predavatelj s srcem.

... POSTANITE CERTIFICIRAN IN LICENCIRAN NLP PRAKTIK, MOJSTER ALI COACH.

Prijavite se na e-novice in prejmite super darilo - brezplačno e-knjigo.

Postanite del naše družine. Skupaj z vami, za uspešno in srečno prihodnost.

Pišite mi. Kako vam lahko pomagam?

Imate specifično vprašanje? Potrebujete spodbudo pri prvih korakih v pravo smer – smer boljše prihodnosti? Veselim se vašega sporočila.

[wpforms id=”1608″]

Pogosta vprašanja in odgovori:

Kaj je hipnoza?

Vse je hipnoza. Vsaka misel, vsaka beseda, ki jo mislite, izrečete, preberete ali slišite, je hipnoza. Zato je toliko bolj pomembno, da se zavedate tega, da je vse hipnoza. Hipnoza, ki jo izvaja hipnotizer/-ka, je proces, v katerem vam hipnotizer/-ka pomaga preiti v sproščeno trans stanje (alfa ali theta stanje). V tem stanju zaobidete t.i. »kritični faktor«, vrata do nezavednega uma se odprejo in ste bolj odprti za sugestije, ki vam jih hipnotizer/-ka pove med samim procesom hipnoze.

Kaj je namen hipnoze?

Namen take hipnoze je, da naredite določeno spremembo v svojem notranjem svetu (identiteta, vrednote, prepričanja), s čimer se spremeni tudi vaš zunanji svet (strategije, vedenje). Zato je toliko bolj pomembno, da se pred samo hipnozo pogovorite s hipnotizerjem oziroma hipnotizerko, kakšno spremembo želite doseči in kakšne sugestije želite dobiti.

Ali med hipnozo spimo?

Izraz hipnoza izhaja iz grške besede hipnos, ki pomeni spanje. V preteklosti je bil ta izraz napačno dodeljen, saj na prvi pogled izgleda kot da hipnotični subjekt (oseba v hipnozi) spi. Kljub večkratnim kasnejšim poskusom, da bi izraz hipnoza zamenjali z drugim, se je le-ta obdržal vse do danes. Danes vemo, da med hipnozo ne spimo; no, res je, da včasih tudi kdo zasmrči, kar je čisto v redu, saj vaš nezavedni um sprejema vse in spoznava nova znanja in učenje. Dejansko smo v stanju hipnoze še bolj osredotočeni na glas, ki ga slišimo, pa tudi zvoke v ozadju (glasba, hrup, …).

Kaj če izgubim nadzor in povem nekaj, kar ne želim deliti z drugimi?

Ta strah je pogost in povsem odveč. Vsaka hipnoza je v resnici samohipnoza, kar pomeni, da med hipnozo (in tudi po njej) ne boste naredili nič, kar ni usklajeno z vašim nezavednim umom. Ves čas hipnoze imate nadzor nad svojim vedenjem.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.
X