Blog

Samozavest & Vodenje

NLP praktik Aleksander Šinigoj

Nekateri ljudje samozavestne vodje enačijo z ošabnimi osebami ter menijo, da samozavestni ljudje kažejo prezir do drugih, nimajo empatije in so pripravljeni »iti preko trupel«, da dosežejo svoje cilje. Sam se s tem ne strinjam iz več razlogov.

Prvič, samozavest in ošabnost nikakor nista enaki ampak prav nasprotni. Ošabnost pomeni, da ima oseba pretirano dobro mnenje o sebi in kaže prezir, zaničevanje do drugih. Taka oseba nikoli ni dober vodja, vsaj ne dolgoročno. Samozavest na drugi strani pomeni, da je oseba prepričana v svoje sposobnosti in znanje. Samozavesten/-a vodja ljudem okoli sebe daje občutek, da so pomembni. Dovoli jim in jih spodbuja k temu, da so odgovorni zase in za svoja dejanja ter se počutijo kredibilne.

Drugič, samozavest ali zaupanje vase omogoča vodji, da verjame vase in v svoje sposobnosti in odločitve tudi, kadar je deležen oz. deležna komentarjev in kritik. Le-te vodje ne prizadenejo in jih ne jemlje osebno, saj dobro ve, da svoje delo opravlja učinkovito in uspešno. Seveda to ne pomeni, da ne potrebuje povratnih informacij in novih znanj. Nasprotno. Samozavesten/-a vodja sprejema povratne informacije in se nenehno izobražuje ter v delo uvaja spremembe, ki vodijo njegov tim naprej.

Tretjič, samozavesten/-a vodja ima vizijo in strategijo, kako uresničiti zadane cilje, in zna navdihniti ter motivirati člane tima, da ji sledijo. Samozavest vodji daje pogum za soočanje z izzivi, ki se pojavijo na poti do uresničitve vizije. To ne pomeni, da kdaj ne občuti strahu, saj pogum ni odsotnost strahu, temveč to, da naredi potrebne korake, kljub morebitnemu strahu. Vodja mora imeti pogum, da lahko vodi svoj tim skladno s poslanstvom in vizijo.

Nadalje, samozavesten/-a vodja skrbno izbira svoje besede z namenom učinkovite komunikacije. Njegov oz. njen namen je vedno pozitiven. Tudi, kadar pride do nujnih primerov v njegovem oz. njenem glasu ni slišati panike. Samozavesten/-a vodja ostane miren/-a tudi v težkih časih. Razume, kako pomembna je umirjenost pri sprejemanju odločitev, saj odločitve, sprejete v efektu (pozitivnem ali negativnem), ne obrodijo zdravih sadov.

Na koncu in vendar zelo pomembno je, da ima samozavesten/-a vodja močan občutek za osnovne vrednote in ve, kaj je prav in kaj ne. Ima visoka etična načela in integriteto. Čeprav je odprt/-a za povratne informacije in ideje, jih prouči in si ustvari svoje mnenje ter se šele na podlagi tega odloči. Samozavesten/-a vodja dela kar govori.

Samozavest je torej v nasprotju z ošabnostjo pozitivna lastnost ljudi in za uspešne vodje nujna. Kadar obvladate potrebne veščine in rešujete situacije ter veste, da lahko resnično dodate vrednost z vašim delom, ste samozavestni. Eden izmed najboljših načinov, da povečate vašo samozavest je, da se zavedate vsega, kar ste dosegli do sedaj, ob tem pa se vedno znova učite in pridobivate nova znanja in veščine.

V naši on-line Certificirani šoli vodenja z NLP tehnikami samozavesti posvečamo veliko pozornosti. Kako ohraniti oziroma povečati samozavest, kako biti samozavestni v komunikaciji, kako doseči, da vam ljudje sledijo, je le nekaj vodstvenih veščin, ki jih boste pridobili oziroma izpilili tekom delavnice. V kolikor vas zanima več o naši on-line šoli vodenja pa si premerite tukaj.

Dr. Aleksander Šinigoj

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.
X